• mantyvaaran-nuorimpia.jpg
  • tamma-ja-varsa.jpg
  • tuulisharja.jpg

Rovaniemen Ravinuoret

Mäntyvaaran nuorisoravikerho aloitti virallisesti toimintansa vuonna 2007. Kerho valittiin Vuoden nuorisoravikerhoksi vuosina 2008 ja 2011! Mäntyvaaran ravinuoret on Rovaniemen Hevosystävät ry:n alaisuudessa toimiva nuorisojaosto. Nuorisotoiminnalla pyritään tarjoamaan lapsille ja nuorille mahdollisuutta harrastaa ponien parissa ohjatusti ja turvallisesti, huomioiden samalla kasvatukselliset näkökohdat. Harrastaminen eläinten parissa kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan sekä opettaa vastuullisuutta ja sosiaalisia taitoja.

Virikkeellinen harrastaminen, uuden oppiminen ja onnistumisen ilot yhdessä eläinten ja samanhenkisen ryhmän kanssa vahvistavat lasten ja nuorten itsetuntoa. Kaikki otetaan mukaan toiminnan suunnitteluun ja käytännön tekemiseen. Harrastaminen on tavoitteellista toimintaa, joka edistää lasten ja nuorten tervettä kasvua ja kehittymistä sekä lisää yhteisöllisyyden tunnetta. Viime vuosina lasten ja nuorten liikkuminen omaehtoisesti on vähentynyt, eläimistä ja luonnosta on erkaannuttu. Ulkona liikkumisen ja yhdessä tekemisen tilalle on tullut tietokonepelit ja erilaiset sosiaaliset mediat. Ravinuorten toiminta tapahtuu pääosin ulkona, liikumme paljon ja teemme retkiä maastoon. Lapset ja nuoret ovat kosketuksissa eläimiin ja luontoon, sekä liikkuvat paljon raittiissa ulkoilmassa.

Usein ravinuoren pitkän tähtäimen tavoitteena on hankkia oma poni ja päästä kilpailemaan poniraveissa. Annamme nuorille poniravikilpailujen vaatiman ohjauksen ja koulutuksen. Kaikilla nuorilla ei kuitenkaan ole taloudellisia resursseja hankkia omaa raviponia, ja etenkin tällöin nuorisoravikerho on tärkeässä asemassa. Tarjoamme osallistujille mahdollisuuden harrastaa raviponien kanssa ilman suurta taloudellista panostusta. Olemme ainoa taho pohjoisessa Suomessa, joka pyrkii tarjoamaan kokonaisvaltaisen harrastusmahdollisuuden raviponien parissa ympärivuotisesti.

Toiminta

Raviponikerhon toimintaan kuuluvat mm:

  • Raviponikerho
  • Erilaiset kurssit, retket ja tapahtumat
  • Teemapäivät
  • Leirit

Kaikki ovat tervetulleita Mäntyvaaran raviponikerhoon. Lisätietoja saat kerhon vetäjä Mira Rytköseltä. Valtakunnallista tietoa raviponitoiminnasta löytyy Hippoksen sivuilta.

Rovaniemen Hevosystävät ry

Mäntyvaarantie 161
96100 Rovaniemi

Toimisto

Puh. 020 779 2299
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Rovaniemen raviradan kotisivu

Tapahtumakalenteri

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
DMC Firewall is a Joomla Security extension!